Ingrediënten (10 muffins)

 

  • 50g rozijnen
  • 2 eieren
  • 150g suiker
  • 1 el vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5dl volle yoghurt
  • 1dl zonnebloemolie
  • halve tl speculooskruiden
  • 4 el speculooscrumble

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°c. 
  2. Klop de eieren los in een kom. Meng er de suiker en vanille onder. 
  3. Voeg de yoghurt en zonnebloemolie toe. 
  4. Blijf roeren tot de olie volledig is opgenomen door het beslag. 
  5. Voeg de rozijnen toe aan het beslag. 
  6. Spatel de bloem en speculooskruiden kort onder het beslag. Er mogen nog klonters in het beslag zitten. Als je te lang roert worden de muffins te zwaar. 
  7. Verdeel het deeg over de muffin- of cupcakevormpjes en besprenkel met speculooscrumble. 
  8. Bak de muffins 20 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster alvorens te serveren. 

 

All Bak

fruit all-bak

In beeld

foto-bruggeman-website