Ingrediënten (6 personen)

  • 250g bloem
  • 130g suiker
  • 175g zachte boter
  • 4 tl gemalen kaneel 
  • 2 eieren
  • 1kg appels
  • 250g speculooscrumble

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°c. 
  2. Kneed de bloem, 80g suiker, boter, kaneel en 1,5 ei tot een glad deeg. 
  3. Rol driekwart van het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. 
  4. Schil de appels en snij ze in schijfjes. Bestrooi met 3tl kaneel, 50g suiker en de speculooscrumble. 
  5. Vul de taartvorm met appels
  6. Rol de rest van het deeg uit, snij er lange reepjes van en dek de appels af in een rasterpatroon. 
  7. Klop het laatste ei los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 60 à 65 minuten in de oven. 

 

 

All Bak

fruit all-bak

In beeld

foto-bruggeman-website