Amper één op de tien handelaars rondt af tot 0 of 5 cent!  

Sinds 1 oktober van vorig jaar mogen handelaars het totaalbedrag op het kassaticket afronden tot de dichtsbijzijnde 0 of 5 cent (voor cashbetalingen), maar in de praktijk gebeurt dat nog heel weinig.

Belgen doen vaker hun inkopen op zondag.

De laatste jaren zijn er in België steeds meer kleinhandelaars geopend op zondag. Zo goed als alle bakkers en twee derde van de slagers en voedingszaken zijn open op die dag. De handelaars merken op dat er nu - vergeleken met twee jaar geleden - meer gewinkeld wordt op zondag. Dat blijkt uit een enquête van NSZ, zo schrijft De Zondag. 

Over het invriezen van brood?

Wie vers wil, koopt bij de bakker. Wie gemak wil, koopt in de supermarkt. Zo kan je de keuze van de consument nog het best samenvatten. De vraag is dan ook hoe koppel je als bakker gemak aan versheid?

 
 

De veiligheid van ons voedsel ging er verder op vooruit! 
De voedselveiligheidsbarometer, ontwikkeld door het wetenschappelijk comité van het Voedselagentschap, toont voor 2012 een vooruitgang van 2,9 procent.

De terugkeer van de boterham: "Te weinig brood is ongezond."

De boterham moet dringend terug op de ontbijttafel. Daarvoor pleit hoogleraar schildklierziekten Robin Peeters van het Rotterdamse Erasmus MC. Wie geen brood eet, loopt kans op allerlei gezondheidsproblemen.